Zapečené kuřecí řízečky

24. dubna 2008 v 19:08 | Xamik

Zapečené kuřecí řízečky

Ingredience: kuřecí řízky, sůl, česnekový pepř Kotányi (jemně mletá směs zeleného pepře s česnekem s příjemně pálivou výraznou chutí), olej, anglická slanina, cibule, strouhaný sýr
Postup přípravy: Kuřecí řízky nakrájíme na tenké plátky, lehce naklepeme, mírně osolíme a okořeníme česnekovým pepřem. Pekáč vymažeme olejem a klademe polovinu surovin v pořadí - anglická slanina, kuřecí řízky, kolečka cibule, nastrouhaný sýr a opakujeme ještě jednou ve stejném pořadí. Končíme vrstvou sýra, kterou pokapeme olejem, rukama stlačíme, aby se vrstvy spojily. Necháme 30 minut odležet. Pečeme při teplotě 220 °C nejprve 20 minut přikryté alobalem, pak 10-15 minut bez alobalu, aby vznikla zlatavá kůrčička. Podáváme s různě upravenými brambory a zeleninovým salátem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Hermione Hermione | Web | 24. dubna 2008 v 19:17 | Reagovat

Ahoj, podívej se prosím na můj blog a napiš nějaké komentíky.

Skoro nikdo mi tam nechodí :(

2 webmaster-xamik webmaster-xamik | 24. dubna 2008 v 19:42 | Reagovat

ne vubec nikdo ti tam nechodi

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama