Skvělé kuřecí kousky se šlehačkou

24. dubna 2008 v 18:59 | Xamik

Skvělé kuřecí kousky se šlehačkou

Ingredience: kuřecí prsíčka, cibule, olej, sladká sójová omáčka, kečup, šlehačka (nebo smetana), pažitka
Postup přípravy: Kuřecí maso nakrájíme na kousky, cibuli na kolečka, nebo půlkolečka a obojí zároveň dáme na pánev s olejem, dobře zakapeme sladkou sójovou omáčkou a restujeme za občasného promíchání přibližně 20 minut. Pak přidáme kečup (na 300 g prsíček přidáme cca 4 lžíce kečupu), dál restujeme asi 5 minut. Zalijeme šlehačkou nebo smetanou (přibližně půl kelímku - ale záleží na každého chuti), ještě chvilku necháme na pánvi a odstavíme. Posypeme pažitkou a promícháme. Podle mně to není třeba zahušťovat. Kečup se smetanou vytvoří dobrou omáčku a dostatečné množství cibule ji skvěle zahustí.
Jako příloha se skvěle hodí brambory, rýže, hranolky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama