Duben 2008

Hudební Bleskovka 4

27. dubna 2008 v 18:24 | Xamik |  Bleskajdy/Soutěže
1. Kdo je tvůj oblíbený zpěvák??
2. Kdo je tvoje oblíbená zpěvačka??
3. Která ze skupin je tvoje oblíbená??
4. Už si byl na nějakém koncertu??
Tááák a čintě se, první tři dostanou diplomek!!

Chat1

27. dubna 2008 v 18:19 | Xamik
Ahoj tak sem dávám chat dole v komentech si chatujete kdy chcete o čem chcete a s kým chcete!!!!!

Pošli to dál

27. dubna 2008 v 18:10 | Xamik |  Zábava
girdance
Táto pixelQáááá sa zbláznila =o)
Rozhodla se že precestuje celý blogársky svet ...
Pomož pixelce a daj si jí na blog :)

100 návštěvnost

26. dubna 2008 v 22:11 | Xamik
Ahoj, chceš mať takéto počítadlo o 9:31 ráno??? Ak áno tak čti:
  • na blog si daj vždy zdroj ked kopíruješ,ak kopíruješ,tak ľudia idú väčšinou za tým, čo je nové, potrebuješ new článok!
  • na blog si musíš dať tento článok! Ale uveď zdroj!/zdroj-od koho to máš skopírované/ ak si to teda na ten blog dáš, tak musíš písať reklamy, takto majú vyzerať: ahoj, chceš mať super mega návštevnost? ak áno tak klikni na moj web, a môžeš mať online aj 70!
  • super hudbu, ale ak nevieš ak na to, tak ju tam radšej nedávaj, lebo ak ťa admin blog.cz prichití tak ti može zrušiť blog, a to hádam nechceš! A ak si už dáš tam tú hudbu tak potom je to trestné, tak si ju tak potom radšej nedávaj!
  • tak ak to všetko urobíš a budes písať tie reklamy,tak ľudia prídu si to pozrieť, a na tvojom počitadle sa o 1 človeka zvýši! A môže prísť aj 39 ludí, tak si to teda na ten blog daj ahoj!

Tak co design

26. dubna 2008 v 21:02 | Xamik
Achoj, konečně sem se pořádně nasral a udělal jsem v PhotoShopu záhlaví!!!!!!!!!!!

Diplomek pro Tadease

26. dubna 2008 v 20:14 | Xamik
Zde je diplomek pro tadease za první místo v bleskovce:

Diplomek pro...

26. dubna 2008 v 20:01 | Xamik
Zde je diplomek pro radka za první místo v sportovní bleskovce.

Soutěž o nej blog

26. dubna 2008 v 18:28 | Xamik |  Bleskajdy/Soutěže
A je tu soutěž o nej blog hlasovani je v ankete.
Tááák a čintě se máte čas do 03.05.08!!!

Ach jóóó (super)

25. dubna 2008 v 17:28 | Xamik
Ahoj, tak mě kolet opouští!!!!!! Takže zas jsem jen sám (ale moc mi to nevadí)

Pizza těsto jako z pizzerie

24. dubna 2008 v 19:16 | Xamik

Pizza těsto jako z pizzerie

Ingredience: 0,5 kg hladké mouky, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce soli, 1 kostka droždí, 2,5 dcl studené vody
Postup přípravy: Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje vyvýšíme), kterou potřeme kečupem, nebo rajským protlakem, který posypeme oregánem a dle chuti na pizzu naložíme co máme rádi - šunku, salám, anglickou slaninu, žampiony, hermelín, nivu atd.
Pizzu pečeme v dobře rozehřáté plynové troubě asi 10-15 min. V horkovzdušné asi 5-8 min.

Nejúžasnější jogurtové řízky

24. dubna 2008 v 19:11

Nejúžasnější jogurtové řízky

Ingredience: 8 prsních kuřecích řízků, 1 velký hustý bílý jogurt, 2 celá vejce, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, další koření dle chuti
Postup přípravy: Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme a namáčíme do jogurtové marinády. Tu připravíme smícháním jogurtu, vajec, česneku, opět soli a pepře a já přidala pálivé grilovací koření. Pak maso přendáme do uzavíratelné nádoby a uložíme v lednici. Nejdříve druhý den vyndáváme řízky z marinády, obalujeme ve strouhance a opatrně smažíme.

Řízky jsou hodně křehké, chuť úžasná, kdo zažil, nechce jinak.

Brokolicový koláč

24. dubna 2008 v 19:09 | Xamik

Brokolicový koláč

Ingredience: 500 g brokolice, sůl, 150 g bílého jogurtu, 100 ml smetany, 5 vejce, 200 g tvrdého ovčího sýra, muškátový oříšek, pepř, 2 lžíce strouhanky, 2 lžíce másla
Postup přípravy: Brokolici rozebereme na růžičky a vaříme asi 10 minut v osolené vodě. Jogurt, smetanu a vejce rozšleháme, vmícháme nastrouhaný ovčí sýr, osolíme, opeříme a okořeníme muškátem. Troubu předehřejeme na 200 °C. Nízkou zapékací formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vložíme brokolici a sýrovou masu. Poklademe vločkami zbylého másla a zapékáme asi 20 minut.
Počet porcí: 4Doba přípravy: 45 min.

Zapečené kuřecí řízečky

24. dubna 2008 v 19:08 | Xamik

Zapečené kuřecí řízečky

Ingredience: kuřecí řízky, sůl, česnekový pepř Kotányi (jemně mletá směs zeleného pepře s česnekem s příjemně pálivou výraznou chutí), olej, anglická slanina, cibule, strouhaný sýr
Postup přípravy: Kuřecí řízky nakrájíme na tenké plátky, lehce naklepeme, mírně osolíme a okořeníme česnekovým pepřem. Pekáč vymažeme olejem a klademe polovinu surovin v pořadí - anglická slanina, kuřecí řízky, kolečka cibule, nastrouhaný sýr a opakujeme ještě jednou ve stejném pořadí. Končíme vrstvou sýra, kterou pokapeme olejem, rukama stlačíme, aby se vrstvy spojily. Necháme 30 minut odležet. Pečeme při teplotě 220 °C nejprve 20 minut přikryté alobalem, pak 10-15 minut bez alobalu, aby vznikla zlatavá kůrčička. Podáváme s různě upravenými brambory a zeleninovým salátem.

Kuřecí kousky v sýrovém těstíčku

24. dubna 2008 v 19:06 | Xamik

Kuřecí kousky v sýrovém těstíčku

Ingredience: 400 g kuřecích prsíček, sůl, olej na smažení
Těstíčko: 1 vejce, 50 ml bílého vína, 80 g hladké mouky, 80 g strouhaného sýra, 1/2 lžičky pálivé papriky, 1/2 lžičky sladké papriky
Dresink:100 g bílého jogurtu, 100 g majonézy Light, mletý bílý pepř, sůl, 2 stroužky česneku, 1 lžíce sekané pažitky
Postup přípravy: Maso nakrájíme na cca 1,5 cm široké a 5 cm dlouhé nudličky, osolíme. Vejce rozšleháme s vínem, zašleháme mouku, sýr a nakonec oba druhy papriky a sůl. Vznikne husté, hladké těstíčko. Kousky kuřete namáčíme v těstíčku a ihned je smažíme ve větším množství rozpáleného oleje tak, aby kousky byly potopené. Smažíme zhruba 3-4 minuty. Podáváme s jogurtovým dresinkem.
Počet porcí: 4Doba přípravy: 40 min.

Obrácené řízky

24. dubna 2008 v 19:05 | Xamik

Obrácené řízky

Ingredience: 4 krůtí, kuřecí nebo vepřové řízky, pepř, hořčice, olej, strouhanka, 2 vejce, sekaná pažitka nebo petrželka, sůl
Postup přípravy: Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Potom obalíme ve strouhance. Strouhanku rukou lehce do řízků po obou stranách zatlačíme. Vejce rozšleháme se sekanou zelenou natí a namočíme do nich po obou stranách řízky a ihned je smažíme na oleji. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Nebeská Máňa

24. dubna 2008 v 19:03 | Xamik

Nebeská Máňa

Ingredience: 200 g polohrubé mouky, 200 g cukru moučka, 4 vejce, 10 lžic oleje, 10 lžic horké vody, 1/2 prášku do pečiva, šlehačka, ztužovač
Krém: 3/4 l mléka, 3 vanilkové pudinky, 200 g cukru moučka,3 zakysané smetany, 1 instantní capuccino Nescafé, 1 1/2 balíčku piškotů, káva, rum
Postup přípravy: Žloutky utřít s cukrem, přidat olej, vodu a mouku s práškem do pečiva. Nakonec sníh z bílků. Péct na vymazaném a vysypaném plechu s vyšším okrajem při 160 °C asi 20 minut. Po vychladnutí potřít polovinou krému, na něj dát piškoty namočené v kávě s rumem. Na piškoty dát zbytek krému a dát ztuhnout. Pak potřít vyšlehanou šlehačkou a lehce poprášit kakaem.

Pařížské kostky

24. dubna 2008 v 19:01 | Xamik

Pařížské kostky

Ingredience: 440 ml polohrubé mouky, 220 ml cukru, 110 ml oleje, 220 ml vlažného mléka, 2-3 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, 3 celá vejce
Krém: 2 šlehačky na šlehání - min. 33%, 2 čokolády ledových kaštanů
Na posypání: 1 čokoláda Margot
Postup přípravy: Krém si udělejte den předem! Na plotně svaříme šlehačku (musí vařit!!!!) s nalámanými kaštany a dáme vychladnout do lednice do druhého dne! Elektrickým šlehačem vypracujeme těsto a dáme péct do vymazaného a vysypaného plechu (36x26). Po vychladnutí korpusu natřeme krém, který jsme vyšlehali do tuha a posypeme hustě nastrouhanou margotkou.

Poznámka: nepoužívat ztužovač a šlehačku, ihned šleháme na nejvyšším stupni, tak dosáhnete krásného, hustého krému!

Poznámka: pokud máte k dispozici pouze šlehačku o nižší tučnosti než 33%, přihoďte do horké svařené šlehačky s kaštany plátek másla, tak asi 10-20 g (20 g při tučnosti šlehačky 25%), nechte rozpustit a vychladit.

Skvělé kuřecí kousky se šlehačkou

24. dubna 2008 v 18:59 | Xamik

Skvělé kuřecí kousky se šlehačkou

Ingredience: kuřecí prsíčka, cibule, olej, sladká sójová omáčka, kečup, šlehačka (nebo smetana), pažitka
Postup přípravy: Kuřecí maso nakrájíme na kousky, cibuli na kolečka, nebo půlkolečka a obojí zároveň dáme na pánev s olejem, dobře zakapeme sladkou sójovou omáčkou a restujeme za občasného promíchání přibližně 20 minut. Pak přidáme kečup (na 300 g prsíček přidáme cca 4 lžíce kečupu), dál restujeme asi 5 minut. Zalijeme šlehačkou nebo smetanou (přibližně půl kelímku - ale záleží na každého chuti), ještě chvilku necháme na pánvi a odstavíme. Posypeme pažitkou a promícháme. Podle mně to není třeba zahušťovat. Kečup se smetanou vytvoří dobrou omáčku a dostatečné množství cibule ji skvěle zahustí.
Jako příloha se skvěle hodí brambory, rýže, hranolky.

Špenátové těstoviny s nivou a tuňákem

24. dubna 2008 v 18:54 | Xamik

Špenátové těstoviny s nivou a tuňákem

Ingredience: balíček špenátových těstovin, 1 konzerva tuňáka v oleji nebo ve vlastní šťávě, 1x niva, 1 smetana na šlehání, petrželka a bazalka (může být i sušená), máslo na smažení
Postup přípravy: Ve větším hrnečku rozetřeme nivu spolu se smetanou, přidáme petrželku a bazalku. Rozpustíme na pánvi trochu másla, přidáme tuňáka a na slabším ohni zlehka osmahneme. Pak přilejeme na pánev směs ze smetany, nivy, petrželky a bazalky a za občasného míchání necháme na slabším ohni projít varem. Mezitím uvaříme špenátové těstoviny v osolené vodě. Po uvaření scedíme, přídáme trochu másla a promícháme. Těstoviny dáme na talíř a zalijeme omáčkou, ozdobíme petrželkou a bazalkou a podáváme. Velice rychlé a chutné!

Fusilli s brokolicí, nivou a žampiony

24. dubna 2008 v 18:52 | Xamik

Fusilli s brokolicí, nivou a žampiony

Ingredience: 350-500 g těstovin z tvrdé pšenice (italské), 1 1/2-2 kysané smetany, 150 g Nivy, 150 g Eidamu, 150 g žampionů, 300 g brokolice, 2 rajčata, 1 paprika, 3-5 stroužků česneku, 1 cibule, sůl, pepř, gyros koření, provensálské koření, vegeta
Postup přípravy: Těstoviny vaříme 10 minut a brokolici 5 minut ve slané vodě. Do pekáče dáme trošku oleje a skládáme: těstoviny (posolíme, ochutíme vegetou), nastrouháme nebo nakrájíme na drobno cibuli, nakrájíme na malé čtverečky papriku a rajčata. Přidáme vrstvu osolené brokolice, posypeme gyrosem. Zalejeme polovinou smetanové omáčky, přikryjeme žampiony a nastrouhanou Nivou. Zakryjeme těstovinami a zalejeme druhou polovinou omáčky a nastrouhaným Eidamem. Posypeme provensálským kořením. Zakryjeme alobalem a zapékáme v troubě při 180 °C cca 35 minut.
Omáčka: smetanu zředíme troškou vody, ochutíme vegetou, pepřem a prolisovaným česnekem.